Rábavidékben megjelent cikk teljes változata.

  nyomtatási kép

    Izolába utaznak a körmendi ifjú kézisek

 

Remekül szerepeltek az idei tanévben a Körmendi DMTE 12-13 éves kézilabdás lányai, ezért nyáron Szlovéniába utaznak. A pozsonyi tornán kaptak meghívás az izolai szervezőktől, és mivel a göteborgi torna anyagi okok miatt nem jöhetett létre, ezért a Szlovén tornára esett a választás, amelynek költségét a szülők magukra tudták vállalni. Három városban (Izola, Koper, Portoros) lesz egy időben az EUROFEST nevű torna, melyen 18 ország, köztük Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Norvégia, Nigéria, Qatar, Spanyolország, Svédország, Tajvan is felvonultatja csapatait. Magyarországot a körmendi lányok mellett a nagynevű Ferencváros, Dunaújváros és Szeged is képviseli. A szervezők közel kétszáz csapat nevezésére számítanak. Egy héten keresztül, mindennap 8-20 óráig a három városban párhuzamosan zajlanak a mérkőzések.  A tornán minden országnak be kell mutatni hazáját, ételeit és szokásait. Országunkat a tornára hat korosztállyal felvonuló FTC fogja bemutatni.

Lányaink nagyon készülnek, júniusban két felkészülési tornán és egy kéthetes edzőtáboron is részt vesznek a minél jobb szereplés érdekében.

Biztosan nagy kihívás lesz ez a torna és szakmailag is remek felkészülés lesz a következő tanévre. Ez a csapat ebben a tanévben közel 60 mérkőzést játszott, de sajnos idehaza a terem gondok miatt csak 11-et tudott játszani. Szerencsére szívesen látják a környék sportcsarnokaiban a körmendi gyerekeket, akik minden hívásra igent mondanak. A csapat jövőre szeretné nyerni a megyei döntőt, a régiódöntőből pedig éremmel szeretnénk hazatérni, de nem lesz könnyű, mert az idei évben is 8 korosztályban 911 csapat nevezett. A cél érdekében a Körmendi DMTE (Galamb István és Galamb László edzők) lányaival (Vörös Dóri, Németh Adrien, Szabó Alexandra, Sály Viktória, Nagy Anett, Tóth Nóra, Pránder Georgina, Rendes Krisztina, Török Vivien, Bajzek Alexandra, Galamb Kata, Nagy Petra) , Őriszentpéter (Szépné László Valéria edző) és Nádasd ( Mesterházi László edző) is támogatja csapatunkat, és legjobb játékosaikat (Biczó Boglárka, Vincze Nikoletta, Horváth Bettina, Szabó Kinga és Gorza Kata) a rendelkezésünkre bocsátották.

Csak közös erővel tudunk sikereket elérni ebben a rendkívül magas színvonalú magyar utánpótlás nevelésben. Itt szeretnénk megköszönni a két edzőnek, hogy a lányokat a Körmendi DMTE csapatának átengedték és ezzel hozzájárultak a sikerekhez :(Cell kupa 2. hely, Arany János torna 2.hely, Zalaszentgróti négy város tornája 1. hely, Oldal J. torna 1.hely. Az Adidas bajnokságban pedig a régiódöntőbe kerültünk és ott a 4. helyen végeztünk).

A lányok már nagyon szeretnék megmutatni Körmenden is tudásukat, ezért ha egy napra megkapjuk a Városi Sportcsarnokot, akkor ősszel sor kerülhet egy nyolc várost felvonultató tornára.

A 12-13 éves lányok mellett mindenképpen említést érdemelnek a legifjabbak, hiszen az elmúlt év októberében létrehozott csapat az 1996-97-es születésű lányokkal ugyancsak szép sikereket ért el a szivacskézilabda-bajnokságokon.

A sikereken felbuzdulva jövőre már 4 korosztályban is indulunk a gyerekekkel az Adidas Bajnokságban. Az idei év õszétõl újra lehetõség lesz a csatlakozásra, 1995-96-os születésű lányok kézilabda, 1997-98-as születésű lányok pedig szivacskézilabdások közé jelentkezhetnek.

TAO

1%


KEDVES SZÜLŐK, TÁMOGATÓK,SZIMPATIZÁNSOK!


Egyesületünk a Körmendi DMTE jogosult az 1%-okra, amelyeket Önök adózáskor ajánlhatnak fel. Ezzel is szeretnénk  gyesületünk körülményeit javítani. Ezek a kisebb-nagyobb összegek óriási jelentőséggel bírnak, tényleg sokat segíthetnek szakosztályunknak.
 

KÖSZÖNETTEL VÁRJUK ADÓJUK 1%-ÁT! KÉRJÜK EGYESÜLETÜNKET JELÖLJÉK MEG KEDVEZMÉNYEZETTKÉNT!
 

Szervezet neve:  Körmend DMTE

Szervezet címe: 9900 Körmend Sport utca 1.

Adószám: 19893369-1-18

Bankszámlaszám: 72100275-11059479-00000000