VB

2005-12-18 14:11:42


 


 Bronzérmes lett a magyar válogatott!

Bronzérmet szerzett a magyar női kézilabda-válogatott a szentpétervári világbajnokságon, miután a helyosztón 27-24-re győzött az olimpiai bajnok Dánia ellen. Egy évvel ezelőtt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon szintén harmadik lett a magyar csapat.

Vérten Orsolya góljával a magyarok szereztek vezetést, a dánok fordítottak (1-2), majd Görbicz Anita vezérletével nem sokkal később ismét Németh András szövetségi kapitány együttesénél volt az előny (5-3). A második tíz perc legnagyobb részében is maradt az egy-két gólos magyar vezetés. Tóth Tímea 9-8-nál a felső lécre ejtette a hetest, majd a 20. perc végére egyenlítettek a dánok (9-9).

Nem sokkal később néhány dán akció után már az olimpiai bajnok vezetett két góllal, de a magyar csapat a hajrára egalizált (12-12). Az első félidő utolsó perceiben Jan Pylick csapatának jött ki jobban a lépés, így 15-14-es előnnyel vonulhatott az ötlözőbe a szünetre.

A második félidőben Ferling Bernadett góljával a magyat csapat fél perc alatt egyenlített, majd Siti Eszter volt eredményes (16-15). Azután 16-16-nál Pálinger Katalin bravúrjaira van szükség a döntetlen megőrzéséhez. Görbicz Anita remek lövésével ismét a magyar csapat vezetett, majd Ferling kihagyott egy hetest. Görbicz újabb egyéni akciója után 18-16 lett az állás.

Az első félidőhöz képest taktikusabbnak és valamivel nyugodtabbnak tűnt a magyar csapat. Az emberhátrányban töltött percek sem tűntek annyira aggasztónak a jó védekezés és Pálinger magabiztossága miatt, és háromgólosra is duzzadt az előny (20-17 és 21-18), majd a dánok szépítettek.

Pálinger, Görbicz és Siti továbbra is remekelt, az utolsó három percre 27-22-es előnnyel érkezett a magyar csapat. Innen már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet Németh András csapata.

(Forrás: Info Rádió, MobilPress)