EUROFEST IZOLA

2006-07-10 08:09:06


 

 

 

 

 

9.helyen végzett a körmendi csapat.
Az első mérkőzésen Zora Olomouc csapatát verték a lányok (15:9). Aztán következett a Svéd óriások csapata, akik a mezőny legmagasabbjai voltak, de lányaink parádés játékkal verték őket is (15:8). A harmadik mérkőzésen egy hazai gárda ellen játszottunk és 8:6-ra sikerült ezt a csapatot legyőzni. A negyedik mérkőzésen a Cseh botránycsapat következett, akik minden mérkőzésen sportszerűtlen játékkal rukkoltak elő. Csapatunk nehezen viselte a sorozatos durvaságot és a kiállítástól sem mentes találkozón egy góllal alulmaradt a sokkal gyengébb képességű osztravai csapattal szemben (8:7). Az ötödik találkozón a híres FTC csapatával találkoztak a körmendi lányok. Nagyon megilletődve játszottunk a nyári esőben és 8:3-ra alul maradtunk a későbbi csoport győztessel szemben. Csoportban a harmadik helyet szerezte meg a körmendi gárda, és mivel a legjobb volt a gólaránya (48:39), a három csoport összesítése alapján így a 9. helynél már nem tudtak hátrébb végezni. A nyolcba kerülésért ismét egy cseh csapat következett, 4:0-ás vezetés után 9:10-re vereséget szenvedtek játékosaink, és ezzel maradtak a 9. helyen.

 A csapat könnyedén bekerülhetett volna akár a négybe is, de nagyon megzavarta őket, hogy egyik játékos, aki az első két mérkőzésen 15 góllal járult a sikerhez, pihenésre kényszerült és nem tudta a többi mérkőzésen a csapatot megfelelően segíteni, így egy kicsit elvesztették az önbizalmukat. A csapat erejét mutatja, hogy a Svéd csapat 8 góllal verte a Dunaferr csapatát, akiket a körmendi lányok simán vertek 7góllal.

Minden találkozó aszfaltos pályán zajlott a 35 fokos melegben, de a körmendi gyerekek jól bírták a kézilabdához nem igazán megfelelő körülményeket. A játékvezetők teljesítményét a csapatok edzőinek kellett osztályozni és egy mérkőzés kivételével mindig 5-öst kaptak. A körmendi csapat szállása nagyon jó volt (három ágyas szobák, kitűnő kaja), a tenger közel volt, az idő parádés. A Ferencváros és a Dunaferr edzői is kiemelték egy-két játékos tudását és elismerően szóltak a félelmetes védekezésünkről. Nap mint nap találkozhattak az FTC volt világhírű beállósával Pádár Ildikóval és egy közös fotót is készült.
Összegzésül elmondható, hogy sikeres volt csapatunk, hiszen több neves csapat utánpótlását is maguk mögé utasították ezen a neves tornán!

A csapat tagjai voltak: Galamb István edző, Bajzek A, Biczó B, Galamb K, Gorza K (3), Horváth B (6), Nagy P, Pránder G, Rendes K (19), Szabó A (7), Szabó K, Tóth N, Török V, Vincze N (21),

Képek a képtárban találhatók!

 

 

Részletek az utánpótlás honlapján!